);

Ode aan de juf

Ode aan de juf

Het schooljaar komt weer ten einde of is al ten einde voor sommigen. De kinderen zijn moe, maar ook de leerkrachten zijn aan vakantie toe. Dat zie je. Ik heb een groot respect voor de juffen en meesters die elke dag weer onze kinderen begeleiden en hun hoofden gedoseerd vol stoppen met kennis. En ook als het niet zo goed met je kind gaat, dan zijn ze er als je hen nodig hebt. In ieder geval mag ik dat zeggen over de juf van mijn dochter, die in groep 4 zit.

Ik weet het, ik hoor ook andere verhalen over juffen en meesters die deze drive en betrokkenheid lijken te missen. Die doen dan wellicht niet wat ze eigenlijk zouden willen doen. Zitten in een baan die ze eigenlijk niet leuk vinden of waar ze minder goed in blijken te zijn als dat ze van tevoren gehoopt hadden. Ik denk dat juf en meester zijn een roeping is. En wat een geluk dat wij een juf in groep 4 mochten treffen voor onze dochter, die lesgeven blijkbaar als roeping ziet.

Daarom deze ode aan de juf, want zoals zij zijn er vast meer. Juffen die de goede punten van je kind weten te vinden en deze koesteren. Juffen die de moeite doen om je kind, ook al hebben ze hem of haar maar 1 jaartje, ECHT te leren kennen en die weten wat jouw kind doet tikken. Juffen die niet alleen lesstof geven, maar ook oog hebben voor de groep en probeert de groep als geheel beter te laten functioneren. Een juf die je kind knuffelt als ze het nodig heeft en even streng is als het moet.

Daarom… een ode aan de Juf. Juf Y bedankt voor het afgelopen jaar dat je onze dochter onder je hoede had en bedankt voor je betrokkenheid. Zoals Marisa zegt “Juf, jij bent de beste!”

(Daar waar juffen staat, mag je natuurlijk ook meesters lezen, want die zouden er meer moeten zijn in het basisonderwijs)

De gevolgen van HELLP syndroom

De gevolgen van HELLP syndroom

Bijna 16 jaar geleden beviel ik 8 weken te vroeg vanwege HELLP syndroom. De eerste symptomen van zwangerschapshypertensie als veel vocht vasthouden…

Ben jij al klaar voor de lente?

Ben jij al klaar voor de lente?

Op dit moment is het nog koud, nat en waait het hard. Hoewel de natuur weer langzaam tot leven komt, is de lente nog ver te zoeken. Toch gaat…

Een dieren kinderkamer om verliefd op te worden

Een dieren kinderkamer om verliefd…

Als je kindje peuter-af wordt en de belevingswereld om hem heen groter wordt, dan volstaat de eens zo leuke babykamer niet meer. De fantasie…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter en hond Charlie woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus en recentelijk 4mama.nl en huisentuinpassie.nl. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik events organiseer en bloggers 1 op 1 en in groepen begeleid van een blog naar een business.

Reacties 7

  1. simpel, met een snufje liefde

    jul 12, 2016 at 06:21

    Leuk geschreven! Die juffen en meesters mogen inderdaad weleens een ode krijgen.



  2. Mira

    jul 12, 2016 at 10:31

    Toevallig is dezesuperjuf mijn collega. Mooi om jouw waardering hier te lezen. Fijn. Zulke woorden doen ons goed.



    1. Esmée

      jul 12, 2016 at 11:16

      Dank voor je reactie Mira.



  3. Bernard

    jul 12, 2016 at 12:09

    Dank je wel voor deze mooi ode. Ode ook aan alle ouders die hun waardering over die fantastische juffen (en meester) uitspreken.
    Dank je wel!



  4. Joyce

    jul 13, 2016 at 12:00

    Wat lief Esmée! Een heel mooi stuk voor mijn collega. Dit zijn de dingen waardoor je die drive en betrokkenheid ook krijgt en behoudt.
    Net zoals ik nooit zal vergeten dat ik dat bloemetje van jullie kreeg op mijn laatste werkdag bij de Super.
    Groetjes!



  5. Yvette

    jul 13, 2016 at 08:27

    Lief!!! Dit kan alleen maar met fijne collega's om me heen en daarbij natuurlijk jullie als ouders en Marisa waarin ik in dit jaar leuke, gezellige, verdrietige, grappige, ontroerde , begripvolle en veel fijne gesprekken heb gehad! Dank jullie wel hiervoor! Ik had ze niet willen missen!



  6. Rory

    jul 05, 2017 at 09:51

    Mooi! Inderdaad, hulde aan de juffen (en meesters). Want ga er maar aanstaan. Zoveel kindjes en toch allemaal aandacht en liefde geven. Ik vind het bijzonder en heel fijn.



This thread has been closed from taking new comments.