);

Zelf traktaties (laten) maken!

Zelf traktaties (laten) maken!

Ik heb geen knutseltalent… ik geef het eerlijk toe. Het is niet dat ik het niet kan, maar ik heb er vaak het geduld niet voor. Dus elk jaar, als de verjaardag van dochterlief aan zit te komen, dan schiet ik een maand van tevoren al in de stress. WAT gaan we nu weer maken als traktatie op school en ballet.

Vorig jaar had ik zulke leuke traktaties gezien op Pinterest, wat natuurlijk een fantastisch medium voor knutsels en traktaties is. Het moesten pinguïns worden van kleine “negerzoenen” (die we zo niet meer mogen noemen, maar ik heb geen idee hoe dan wel ;-) ) met marsepein. Alle ingrediënten in huis gehaald en samen met dochterlief aan de keukentafel om 30 van die pinguïns te maken. Al bij mislukte pinguïn nummer 3 had ik het gezien. Vele euro’s aan marsepein gespendeerd en aan plakspul en geen traktatie voor naar school. Toen maar hals over kop popcorn gebakken en in bakjes en zakjes gestopt. Dat moest ‘m dan maar worden. Ik voelde me toen echt even volledig mislukt als moeder. Dat gevoel was de dag erna wel weer over, maar op dat moment kon ik de marsepein wel door de keuken smijten.

 

Geen traktatiestress meer!

Dit jaar ging ik het anders doen, besloot ik. Geen traktatiestress dit keer. Ik heb Manuela van Zelf Traktaties Maken een mail gestuurd en heel netjes kregen we ruim voor de verjaardag van dochterlief een grote doos thuisgestuurd met 20 balletschoentjes op stokjes voor de ballettraktatie en 30 Minions op stokjes voor school. Dus complete sets inclusief traktatie zakjes om wat lekkers in te doen, lint om de zakjes mee dicht te knopen en een roze en blauw plateau om de stokjes in te prikken, zodat het makkelijk uitdelen is. Yeey!

Het enige wat we nog moesten doen, is verzinnen wat er in de zakjes ging. En waar gaan we heen als we goedkoop een traktatie nodig hebben? Juist! Naar de Action. Daar kochten we Frozen uitdeelzakjes voor bij de balletschoentjes met een paaseitje en Minion koekjes met een leuk gummetje voor de schooltraktatie.

 

trakteren op school
Trakteren op school samen met een vriendje

Kinderen blij, dochter blij, ik blij

De traktaties vielen in zeer goede aarde moet ik zeggen. Van tevoren werd ik door diverse moeders en de juffen gecomplimenteerd aangaande mijn knutseltalent (haha, ik lig in een deuk) en de kinderen vonden de traktaties heel leuk en lekker. Voor mij dus geen moeilijke toestanden meer zo vlak voor een verjaardag en dus ook geen traktatiestress meer. Heerlijk!

Overigens kun je, als je het knutselen wel in je DNA hebt zitten, de spullen ook allemaal los bestellen bij Zelf Traktaties Maken en het alsnog zelf doen. Maar voor mij is dit echt een uitkomst aangezien ik dit gen mis.

 

Een traktatie voor de jufTraktaties voor de juf

Speciaal voor de juf en/of meester heeft Zelf Traktaties Maken ook keuze uit een aantal leuke traktaties voor hen. Wij hebben gekozen voor een rozenzeepje in de vorm van een hart. Daar zit dan een hartje met touwtje bij om een boodschap op te schrijven. De juffen waren zeer aangenaam verrast met dit lieve cadeautje.

 

Een kant en klaar traktatiepakket winnen?

Weet je wat nou zo leuk is? Jij kunt als onze nieuwsbrieflezer een kant en klaar traktatiepakket winnen t.w.v. € 23,95. Dus heb jij binnenkort een jarige en ook altijd last van traktatiestress? Kijk dan eens op www.zelftraktatiesmaken.nl en geef hieronder aan welk pakket jij graag zou willen winnen. Vrijdag de 8e kun je in dit blog lezen wie de winnaar is. De aankondiging ervan vind je op social media. 

Ben je nog geen nieuwsbrieflezer? Schrijf je dan even in hiernaast als je dit blog bekijkt via de laptop of hieronder als je dit blog leest op je mobiel. Gebruik voor je reactie op de win-actie s.v.p. hetzelfde mailadres als je gebruikt hebt voor je inschrijving.

De fashion musthaves voor deze zomer

De fashion musthaves voor deze…

De zomer is in aantocht. Eerst moet het natuurlijk nog écht lente worden, maar de eerste warme zonnestralen heb ik op mijn huid gevoeld en…

De gevolgen van HELLP syndroom

De gevolgen van HELLP syndroom

Bijna 16 jaar geleden beviel ik 8 weken te vroeg vanwege HELLP syndroom. De eerste symptomen van zwangerschapshypertensie als veel vocht vasthouden…

Ben jij al klaar voor de lente?

Ben jij al klaar voor de lente?

Op dit moment is het nog koud, nat en waait het hard. Hoewel de natuur weer langzaam tot leven komt, is de lente nog ver te zoeken. Toch gaat…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter en hond Charlie woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus en recentelijk 4mama.nl en huisentuinpassie.nl. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik events organiseer en bloggers 1 op 1 en in groepen begeleid van een blog naar een business.

Reacties 18

  1. Fleur

    apr 05, 2016 at 10:40

    Wat leuk (en handig)! Mijn dochter viert binnenkort haar 7,5 verjaardag. We vieren dit altijd ook met haar verjaardagspartijtje voor haar vriendinnen. Zo spreiden we een beetje de festiviteiten en heeft ze iets om naar uit te kijken. Helaas was de meester ziek toen ze echt jarig was en op school mocht trakteren. De inval-juf deed het niet zo leuk als de meester dat kan en ze baalt daar een beetje van. Hoe leuk zou het zijn als ze nog een keertje kan trakteren! Ik denk dat ze het Oh Deer pakket het leukste zal vinden



  2. Anita te Gussinklo

    apr 05, 2016 at 12:04

    Onze zoon is 18 April jarig.
    Mocht ik winnen dan zou ik de vampiertjes wel erg leuk vinden om uit te delen.



  3. Marian Zw.

    apr 05, 2016 at 12:26

    Ik doe graag mee voor onze dochter. Ik denk dat ze het prinses pakket het leukste vind. Echt superhandig en een leuke manier om te trakteren



  4. Wilma Meulendijks

    apr 05, 2016 at 01:45

    Oh de pinguïns zou ik graag winnen. Zoonlief neemt binnenkort afscheid op de peuterspeelzaal, deze zou hij dan mooi kunnen gebruiken. Heel wat makkelijker dan de kikker trekpoppen die ik vorig jaar maakte ;)



  5. Corinne de graaf

    apr 05, 2016 at 01:57

    Kant en klare batman pakketjes



  6. Réwana Huntink

    apr 05, 2016 at 07:54

    Wow de gereedschappen traktatie, handig en leuk voor mijn kleine slopertje die binnenkort 3jr word;)



  7. elisabeth maria martina

    apr 05, 2016 at 08:23

    http://www.zelftraktatiesmaken.nl/a-43344091/traktatiepakketten/kant-klaar-pakket-kinderwagen/



  8. Bianca Blaeser

    apr 05, 2016 at 10:15

    Wat is dat moeilijk kiezen uit al die leuke pakketten. Maar mijn keuze is gevallen op het kant en klaar pakket koks. Mijn jongste zoon wil namelijk graag "koekjesbakker" worden en daar past dit traktatiepakket natuurlijk perfect bij.



  9. Barbera

    apr 05, 2016 at 11:42

    Wat een superleuke traktaties!
    Ik wil graag meedoen voor ons nichtje Fien van bijna twee jaar. Ze krijgt in mei een broertje of een zusje. Wat zal ze het leuk vinden als ze straks als grote zus de kinderwagentjes uit kan delen op het kinderdagverblijf.
    En natuurlijk erg handig voor mama, want die heeft het natuurlijk druk met het kleine babybroertje of -zusje van Fien.



  10. Inge Brunnekreef

    apr 06, 2016 at 07:25

    Zou het leuk vinden om zelf de Minnions uit te kunnen delen in de klas van de ZML school. Kids zijn helemaal in de ban van de Minnions en hoe leuk is het als je als juf dan dit kan en mag tracteren



  11. Sabine

    apr 06, 2016 at 08:52

    Hoewel mijn dochter pas in oktober jarig is ben ik toch al bezig met haar feestje! Ze krijgt een bak-feestje en gaat met haar vriendinnen gehuld in bakkers-pakjes allemaal lekkere dingen maken... Ik zag dat ze hele leuke koks-traktaties hadden. Zou wel perfect in het thema passen :) Ik maak graag een kansje!!!



    1. 4Mama

      apr 08, 2016 at 01:01

      Hoi Sabine,
      Gefeliciteerd! Jij wint een kant en klaar traktatiepakket naar keuze van Zelf Traktaties Maken. Mail je even je adresgegevens door naar info@website4mama.nl?
      Groetjes, Esmée



      1. Barbera

        apr 09, 2016 at 11:26

        Gefeliciteerd Sabine!



  12. Linda de Bode- Meester

    apr 06, 2016 at 12:00

    Met drie dochtertjes vind ik de vogeltjes http://www.zelftraktatiesmaken.nl/a-38945785/traktatiepakketten/kant-klaar-pakket-fietje-de-vogel/ het leukste. Nu eens bedenken wat we er in gaan stoppen?!



  13. Astrid

    apr 06, 2016 at 04:28

    De balletpakjes voor dochterliefs eerste verjaardag die ze op de basisschool mag vieren!



  14. Noortje

    apr 06, 2016 at 04:34

    Heel handig! Zeker dit jaar voor de oudste, omdat ik dan ook net bevallen ben van ons tweede kindje. Komt er toch een leuke en lekkere traktatie, zonder veel inspanning van mama!



  15. Sjoukje

    apr 07, 2016 at 01:12

    Met een zagerij aan huis kunnen de gereedschapstraktaties natuurlijk niet uitblijven http://www.zelftraktatiesmaken.nl/a-42145232/traktatiepakketten/kant-klaar-pakket-gereedschap/ super leuk! Onze zoon viert binnenkort z'n 7e verjaardag en traktaties zijn altijd een hele klus. Met dit gereedschap is de klus snel geklaard!



  16. Marcia K.

    jun 24, 2016 at 10:41

    Wat een leuke site, handig om te onthouden! Onze oudste wordt in augustus acht jaar, ik vind voor haar de Smily's en IJsjes erg leuk. In de zomer is immers iedereen blij en worden ijsjes ook erg gewaardeerd!



This thread has been closed from taking new comments.